2009年8月24日月曜日

22日の夕食

Dinner on the 22nd evening.

ホテルの食事にはあまり期待していなかったので、catsがネット仲間から教えてもらった洲本市内の店を予約してあった。
タクシーで行く。小さな店で、駐車場はない。店の名前は「信長、姫」
テーブルの上には、早速淡路島と言えば鱧、で鱧と生モズク。しゃぶしゃぶでいただく。

We didn't like to eat at our hotel because foods cannot be said good, we reserved seats at a shop where my hubby heard from his internet friend. That shop is in Sumoto City. We took a taxi. They have no parking space. The shop's name is Nobunaga-Hime.
On the table they already put Pike conger ( Muraenesox cinereus) and raw hijiki ( Hizikia fusiformis). We ate it with Shabu-shabu.

お造り。 
さより、赤海胆、穴子、剣先烏賊、明石蛸、淡路玉葱

Otsukuri ( a formal name of sashimi )



しゃぶしゃぶの鱧と生もずく




鍋。コクのあるスープはほのかに甘味があって、極上の出汁。
鱧の胆や皮、卵、豆腐、水菜、淡路玉葱が入っている。

Nabe ( potted dish ). Soup tasted very delicious !
In soup they put Pike conger's skin, stuff, eggs, Tofu, Potherb Mustard and Onion in Awaji.





淡路牛のたたきと赤海胆、山葵で

Roast Awaji Beef and sea urchin eggs with Wasabi




伊勢エビの唐揚げ

Fried Spiny Lobster.




煮物。野菜、ひじきの下に太刀魚の煮込み、その下に茄子と冬瓜。

Boiled dish. Hamo (Pike conger) and Tai ( red sea bream ) under vegies, eggplant and Togan ( winter melon ) under fishes.



シーフードサラダの後は、
釜が出てくる。釜飯だ。当然、中身は・・・

After eating sea foods salad, they served
A pot to cook rice. Kama-meshi. What kama-meshi ?





蛸飯! 紅ショウガと葱の刻んだのを混ぜて食べる。この時点でもうお腹がいっぱい・・・

Octopus Rice with red pickled ginger and Japanese leek.



デザート
梨、マンゴー、黄桃、枇杷などに、パイナップルを細かく刻んだのをゼリーで混ぜたアンをかけて・・・さっぱりして美味しかった。
ご馳走様♪

Dessert
Japanese pear, mango, yellow peach, loquat with pineapple and jelly.
Delicious !
Gochisousama ♪

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